persoonlijke ov chipkaart korting trein

borg). In 2002 werden voor het eerst poortjes getest bij. Vr de invoering van de OV-chipkaart bestond dit probleem niet, omdat er toen alleen een ochtendspits en geen middagspits was. Afhankelijk van het abonnement dat op de OV-chipkaart staat kan dit een kaartje met korting of vrij reizen voor het Nederlandse traject zijn. Meestal wordt het instaptarief minus de minimale ritprijs uitgekeerd.

persoonlijke ov chipkaart korting trein

OV - chipkaart - Wikipediapersoonlijke ov chipkaart korting trein

Daarnaast worden er vaak abonnementen aangeboden die korting geven (bijvoorbeeld 20, 50 of 100) op het basis- en kilometertarief bij reizen op saldo met de OV-chipkaart in een bepaalde periode (bijvoorbeeld de daluren, de avond of in het weekend) in een bepaalde regio. Op lijn 42 Brugge - Breskens kan tussen Sluis en Breskens ook met de OV-chipkaart worden gereisd in de bussen van De Lijn. Kinderen tot en met drie jaar kunnen gratis reizen met het OV en hebben geen. Ook kan je meereiskaarten bestellen. Dankzij een barcode kun je wel altijd de ov-chipkaartpoortjes openen. Op het gehele traject (inclusief aansluitende binnenlandse treinen) hoeft niet in- en uitgecheckt te worden. In bepaalde plaatsen geldt een vast tarief (basistarief plus kilometertarief). Een gratis OV-chipkaart bestaat helaas nagenoeg niet meer, wel is er de mogelijkheid om gratis te reizen met je OV-chipkaart. Bij de kaartautomaat kan de reiziger dit zien. Zonder in te checken riskeer je een boete, ook al heb je betaald. Op de meeste treinstations en de haltes van de sneltrams staan OV-chipkaartpalen waarin de lezer is gentegreerd.persoonlijke ov chipkaart korting trein

OV - chipkaart nodig. De, oV - chipkaart is een soort pasje waarmee je kunt reizen met het. Welke soorten, oV - chipkaart kennen we en wat zijn de voordelen en nadelen van verschillende types. De, oV - chipkaart is een elektronische betaalpas met een interne nfc-chip (tot eind 2008 was dit een rfid-chip) voor het openbaar vervoer in Nederland.

Kortingscode van arendonk, C a 25 extra korting, Vimexx.nl kortingscode,