ns met korting

met de treinen, sneltram of metro (incl Randstadrail van RET) moet men in- en uitchecken op station of halte. Voor gehandicapten zijn er weer andere problemen. Na dit jaar kan het treinabonnementen elke maand worden opgezegd. De bekendste inwoner van Blijdorp: Bokito. Er zijn ook stallingen waar (op basis van afspraken met de gemeente) de eerste dag gratis. Op sommige parkeerterreinen krijgt men korting op parkeren als men de OV-chipkaart heeft gebruikt. Octopus card was ingevoerd.

Als je kiest voor de auto komen er wel parkeerkosten bij: 8,50 euro per auto. Bij verstoringen mag men in principe zonder bijbetaling een andere reisweg volgen.

Met een NS Dagkaart mag je én dag onbeperkt treinen door heel Nederland (Thalys uitgezonderd). In bepaalde nachtbussen is de OV-chipkaart geldig, maar geldt een hoger tarief. 23 Regionaal bewerken Het aanbod verschilt per regio en/of vervoerder. 3, het duurde nog tot 2012 voordat het systeem landelijk was gemplementeerd. Hongkong, waar twee jaar eerder. Bij gebruik van de chipkaart wordt vaak het woord reis gebruikt. Daartegenover staat dat de persoonlijke OV-chipkaart niet hoeft te worden afgehaald en dat de pasfoto niet hoeft te voldoen aan de strenge eisen voor foto's op identiteitsbewijzen. In de overgangsperiode werd de prijs van een enkele reis verlaagd en de prijs van een retour navenant verhoogd. De reiziger moet dan echter in Hengelo uitchecken bij NS en inchecken bij Blauwnet en betaalt een hoger tarief.